ORGANISATIE

 

 

 

 

Organisatie

Brabant Sinfonia heeft een platte organisatiestructuur. Naast het bestuur, eindverantwoordelijk voor het beleid en de financiën, kennen we een artistieke commissie, waarin bestuursleden, artistiek leider, concertmeester, orkestmanager en een vertegenwoordiging van de musici samen de koers voor het orkest bespreken en uitzetten.

Artistieke leiding

Chef dirigent Joost Smeets is verantwoordelijk voor de artistieke kwaliteit van het orkest in brede zin. Joost leidt de eigen concerten van het orkest en de repetities, bijgestaan door de concertmeester. Natuurlijk onderhoudt hij intensief contact met de spelers en het bestuur en is hij nauw betrokken bij alle ontwikkelingen omtrent het orkest. Bij aanvragen om begeleiding overlegt hij met de concertmeester over de samenstelling van het orkest, de bezetting en de repetities. Daarnaast kunnen repetities ook geleid worden door een dirigent van een koor of gezelschap dat het orkest heeft aangezocht voor een begeleiding of samenwerking.
Meer informatie over Joost is te vinden op zijn website en YouTube.

Orkestmanager

Orkestmanager Evelien Holster draagt, in samenspraak met het bestuur, de dirigent en de concertmeester zorg voor de samenstelling van het orkest, nadat de bezetting en het aantal repetities is vastgesteld. Evelien is bij al onze projecten het aanspreekpunt voor de musici. Zij maakt afspraken en overeenkomsten met de aangezochte spelers en bewaakt het repetitiebezoek.

In de aanloop naar concerten is zij degene die de contacten met betrokken partijen onderhoudt en heel veel praktische zaken regelt.

Naast orkestmanager bij Brabant Sinfonia is Evelien onder andere programmeur Klassieke Muziek bij het Chassé Theater in Breda, directeur bij Kamermuziek Souvenir in Tilburg, programmeur van het Cellofestival in Dordrecht en initiatiefnemer van de Stichting Publiek Applaus.

Concertmeester

Sinds 2011 is Anne-Marie van de Grint concertmeester van Brabant Sinfonia.  Ze is als violiste werkzaam in verschillende ensembles en orkesten. Zo speelt ze ook in het Zeeuws Orkest, waar ze vervangend concertmeester is. 

Met Ensemble VIJF! brengt ze o.a. sfeervolle muziek uit het Franse impressionisme. Naast klassieke muziek heeft Anne-Marie een passie voor de Argentijnse tango.  Met Grupo del Sur geeft ze sinds 2007 concerten en brengt ze met name muziek van Astor Piazzolla. Anne-Marie studeerde viool aan de Conservatoria van Tilburg en Maastricht, bij Katy Sebestyén en Robert Szreder.  Ze heeft een vioollespraktijk in Tilburg, waar ze lesgeeft aan kinderen en volwassenen van uiteenlopende niveaus. Meer informatie is te vinden op haar website.